Матіос: у Донецьку забирають майно в українців

Читать на русском
Анатолій Матіос закликав людей, які мали нерухомість на окупованій території, перевірити, чи вони не позбавлені юридичних прав на неї. Слідство встановило факти переоформлення майна.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос закликає людей, які мали нерухомість на окупований території, перевірити, чи вони не позбавлені юридичних прав на неї.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українську правду».

Військовий прокурор повідомив, що одна із суддів незаконно переоформлювала майно в окупованому Донецьку на сторонніх осіб.

«Вчора Службою безпеки України спільно з військовою прокуратурою була затримана суддя Білгород-Дністровського суду, уродженка Донецька, яка підозрюється в тому, що впродовж 2015-2016 років, використовуючи викрадені в Кіровському райсуді Донецька в 2014 році печатку й штамп, виготовляла підроблені судові рішення, за якими реєстратори так званих «ДНР» і «ЛНР» вносили зміни до реєстраційних документів громадян на нерухомі об’єкти та житло в Донецьку, переоформлюючи їх на представників терористичних організацій», – зазначив він.

Встановлені троє потерпілих, які дізналися, що в них уже немає прописки й житла в Донецьку, зайшовши до відкритих реєстрів рухомого та нерухомого майна. Вони дали свідчення. Одним із заявників була жінка зі Львова, яка виявила, що вона вже майже рік як втратила своє житло.

Вимушені переселенці: як у вересні платили матдопомогу в областях?«Слово і Діло» дослідило, як виплачували матеріальну допомогу внутрішньо переміщеним особам у всіх регіонах країни.

Слідство встановило ще 7 схожих фактів.

Матіос звернувся до переселенців та жителів окупованої частини Донбасу: «Зайдіть до реєстрів нерухомого майна, вони відкриті, передивіться, чи не відбулися там зміни. Якщо відбулися, подавайте заяви до військової прокуратури або до Служби безпеки України. Ми перевіримо причетність до цих змін цієї судді».

Матіос також зазначив, що затримана суддя в 2014 році виїхала з Криму, їй надали посаду судді в Білгород-Дністровському суді Одеської області, а також тимчасове житло.

Нагадаємо, станом на кінець вересня 2017 року загальна кількість внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій становить понад 1,592 мільйона людей. Приблизно третина з них вирішили не від’їжджати надто далеко й осіли в неокупованих районах Донецької області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: