Джемілєв назвав наступного кандидата на звільнення з російського ув'язнення

Читать на русском
Джемілєв заявив, що першим кандидатом на звільнення з російської в'язниці має бути політв'язень режисер Олег Сенцов.

Лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв переконаний, що наступним кандидатом на звільнення з російської в'язниці після Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза є політв'язень Олег Сенцов.

Про це повідомляють «Крим.Реаліі», передає «Слово і Діло».

Колега Сенцова розповів про його професійну діяльність у російській в'язниціСенцов у російському ув'язненні продовжує професійну діяльність і створив уже п'ять сценаріїв.

«Ми через день після цього (звільнення Ахтема Чийгоза та Ільмі Умерова – ред.) в МЗС обговорювали питання звільнення всіх і говорили про пріоритети. Хтось говорив, що потрібно звертати увагу на стан здоров'я, якщо хтось хворий – у першу чергу для них. А я вважаю, має бути інший критерій – найбільш мужніх, які відстоювали інтереси свого народу, інтереси України, інтереси Криму. В цьому плані першим на черзі має стояти Олег Сенцов», – повідомив Джемілєв.

За його словами, на зустрічі з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом Ахтем Чийгоз відразу попросив лідера Туреччини, щоб він доклав зусиль до звільнення Сенцова, і той сказав: «Я зрозумів, матиму на увазі».

Раніше Джемілєв розповів, чому РФ погодилася звільнити Умерова та Чийгоза.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: