Теракт у Києві: колега потерпілого політолога розповів подробиці вибуху

Читать на русском
У результаті замаху на нардепа Ігоря Мосійчука був поранений відомий політолог Віталій Бала та ще три людини. Колега політолога прокоментував теракт.

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій (АМС) Віталій Бала виявився випадковою жертвою замаху на народного депутата України Ігоря Мосійчука.

Упевненість у цьому «Слову і Ділу» висловив колега Бали, заступник директора АМС Олексій Голобуцький.

«Тут усе зрозуміло. В цій ситуації він не був ціллю теракту. Ви ж розумієте, що це політична справа. Іншої точки зору бути навіть не може. Він просто був на телебаченні разом із Мосійчуком. Не пощастило», – сказав Голобуцький.

Політолог також зазначив, що жодних погроз напередодні замаху на адресу Віталія Бали не надходило.

«Ні, звичайно, жодних погроз не надходило. Ні про що подібне він не говорив», – повідомив Голобуцький.

При цьому колега Бали висловив співчуття з того приводу, що довкола події так швидко почали з'являтися чутки, в тому числі з подачі політиків.

«Ляшко розповів, що мопед належав Віталію, що він приїхав на мопеді. Ну що тут обговорювати? Це ж просто маячня – в таку погоду людина віком 52 роки на мопеді», – підкреслив Голобуцький.

При цьому він зазначив, що сім'я Віталія Бали проти розголошення інформації про стан його здоров'я.

Як відомо, ввечері 25 жовтня в результаті спрацювання вибухового пристрою біля входу до офісу телеканалу «Еспресо» загинули двоє людей – охоронець нардепа Руслан Кушнір і випадковий перехожий, який жив поруч із місцем вибуху, підполковник Михайло Мормель.

У перші години після теракту лідер Радикальної партії заявив, що мопед, в який була закладена вибухівка, належав Віталію Балі, й нібито він приїхав на ньому на ефір.

Відзначимо, за даними «Слова і Діла» в «радикала» Ігоря Мосійчука зафіксовано 113 обіцянок, більшість з яких він не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: