Bitcoin Gold у перший день торгів подешевшав утричі

Читать на русском
Нова криптовалюта Bitcoin Gold (BTG), що з'явилася в результаті хардфорка (розгалуження) біткоіни, в перший же день торгів подешевшала в три рази.

Нова криптовалюта Bitcoin Gold (BTG), що з'явилася в результаті хардфорка (розгалуження) біткоіни, в перший же день торгів подешевшала втричі.

За даними сайту Coinmarketcap, Bitcoin Gold почав торгуватися поточної вночі на рівні $480 за монету, а станом на 11:00 мск його курс становив уже $ 157, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на РБК.

«Монети» Bitcoin Gold отримали безкоштовно ті, хто був власником звичайного біткоіна на момент хардфорка. І зараз інвестори, які отримали нові монети, продають їх, щоб вкластися в цікавіші активи, кажуть експерти.

«Більшість людей продають Bitcoin Gold і купують якусь іншу криптовалюта, тому що фундаментально це шахрайство без особливого майбутнього. Він впав, тому що первісна ціна була штучно створена. Швидше за все, ціна в найближчим часом ще сильніше знизиться, якщо на ринку не буде якихось маніпуляцій», - прокоментував керуючий партнер компанії United Traders Анатолій Радченко.

Зі свого боку, редактор порталу Happy Coin Club Валерій Смаль зазначив, що «історії з форком, за яких з'являються нові криптовалюти, - це історія для людей типу «я люблю халяву». «Ці люди не готові інвестувати надовго. Вони грають на спекулятивному ринку, зараз вони отримали нові монети і терміново їх продали, тому і спостерігається падіння», - вказав експерт.

Класичний біткоін (BTC), найвідоміша криптовалюта з капіталізацією понад $ 90 млрд, в середу також демонструє зниження, подешевшавши з початку дня на 2,6%, до $ 5,585 тис. Експерти пояснюють це тим же минулим хардфорком.

Раніше біткоін встановив ще один рекорд.

Нагадаємо, статус криптовалюти в Україні законодавчо як і раніше не врегульовано, проте це не означає, що цифрові коіни заборонені.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: