Таємниця вбивства Кеннеді: в США готові розсекретити документи

Читать на русском
Трагічне вбивство Джонна Кеннеді до цих пір залишається загадкою, а офіційну версію багато хто сприймає скептично. Що сталося в той день, відповідно до закону Джорджа Буша, громадськість повинна дізнатися 26 жовтня 2017 року.

Американський лідер Дональд Трамп готовий дозволити публікацію секретних документів, що стосуються загибелі 35-го президента США Джона Кеннеді.

Про це він написав у Twitter, передає «Слово і Діло».

«Отримавши подальшу інформацію, я, будучи президентом США, прийму рішення про публікацію давно заблокованих і засекречених документів про вбивство Джона Фіцджеральда Кеннеді», - написав Трамп.

Американські ЗМІ раніше писали, що Трамп може заблокувати оприлюднення документів через тиск ЦРУ.

Як відомо, згідно з підписаним Джорджем Бушем-старшим закону про розсекречення порядку 3100 документів ЦРУ і ФБР, пов'язаних з вбивством Кеннеді, публікація повинна відбутися не пізніше 26 жовтня 2017 року.

Відзначимо, в липні Національний архів США опублікував ряд раніше засекречених документів.

У прес-службі Трампа повідомили, що адміністрація президента США працює над тим, щоб 26 жовтня «максимальний обсяг інформації був представлений громадськості».

Згідно з офіційною версією, Кеннеді вбив Лі Харві Освальд. Передбачається, що він тричі вистрілив в машину, в якій перебував президент США, з шостого поверху книжкового складу.

Трагічні події сталися 22 листопада 1963 року в Далласі (штат Техас).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: