У Львівській галереї мистецтв «загубився» 621 експонат

Читать на русском
З фондів Львівської галереї мистецтв зник 621 музейний експонат. Серед них – скульптури, стародруки, картини, цінні монети і навіть меблі.

З фондів Львівської галереї мистецтв зник 621 музейний експонат. Серед них – скульптури, стародруки, картини, цінні монети і навіть меблі.

Про це виданню ZAXID.NET повідомив директор Львівської галереї мистецтв Тарас Возняк та надав детальний перелік усіх творів мистецтва, яких не дорахувалися музейники, пише «Слово і Діло».

Директор галереї зазначив, що нестачу було виявлено під час проведення інвентаризації музейних комплексів, які входять у галерею.

«Загалом не вистачає 621 твору мистецтва різних періодів, починаючи з XVI століття і закінчуючи XX століттям», – повідомив Возняк.

За його словами, найбільшої кількості експонатів не дорахувалися у фондосховищі музею Олеський замок.

Зазначається, що нещодавно головна хранителька сховища Тетяна Сабодаш звернулась із листом до президента Петра Порошенка, в якому заявила, що Возняк безпідставно звинувачує її у зникненні монет та у підміні музейних експонатів. У свою чергу Возняк звернувся із заявою до поліції.

Раніше робітницям Маріупольського музею оголосили про підозру в передачі картин в окупований Крим.

Нагадаємо, Україна передала Італії картини, які вкрали з музею Верони, а знайшли на українському кордоні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: