У штабі повідомили про ситуацію на Донбасі 20 жовтня

Читать на русском
Бойовики в зоні проведення АТО на Донбасі з початку доби за станом на 18:00 п'ятниці 9 разів порушували перемир'я, втрат серед українських військових немає.

Бойовики в зоні проведення АТО на Донбасі з початку доби за станом на 18:00 п'ятниці 9 разів порушували перемир'я, втрат серед українських військових немає.

Про це повідомляє «Слово і Діло», з посиланням на прес-центр штабу АТО на сторінці в Facebook.

Карта АТО: ситуація на сході України на 20 жовтняСитуація на сході країни станом на 00:00 20 жовтня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

«Протягом сьогоднішнього дня в районі проведення АТО обстановка залишалася напруженою, однак контрольованою українською армією. З півночі зафіксовано 9 випадків порушення перемир'я, 6 з яких припадають на донецьке напрямок», - сказано у зведенні прес-центру штабу АТО.

У зведенні відзначається, що ситуація найбільш напруженою була біля Авдіївки, де бойовики тричі обстрілювали укріплення Збройних сил України з різних видів гранатометів, озброєння БПМ і стрілецької зброї. «Там же, близько 16:00 ворог випустив 12 мін калібру 120 міліметрів. Також сьогодні під вогонь стрілецької зброї окупантів потрапили укріплення сил АТО у шахти Бутівка, Верхньоторецькому, Кам'янки», - сказано в звіті.

Війна на Донбасі: чи варто чекати загостренняПро що свідчить рух техніки бойовиків ближче до лінії фронту та яка ситуація з живою силою супротивника, аналізує Денис Попович.

На приморському (маріупольському) напрямку незаконні збройні формування двічі обстрілювали з піхотного озброєння опорні пункти ВСУ неподалік Гнутового.

На луганському напрямку бойовики протягом майже 30 хвилин випустили 39 мін калібру 82 міліметри, били з протитанкового гранатомета і озброєння БМП на підступах до Троїцького.

«Під час більшості провокацій українські військові оперативно і жорстко вогнем пригнічували активність ворога. Із початку доби втрат серед українських вояків немає», - сказано в звіті.

Раніше стало відомо, що бойовики готують диверсії на підконтрольній Україні території.

Нагадаємо, США нададуть Україні 40 військових медичних авто.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: