ОБСЄ повідомляє про техніку бойовиків поблизу Донецька

Читать на русском
Команда СММ помітила, як із тягачів розвантажували 6 танків невстановленого типу в районі окупованого села Зернове.

У районі окупованого села Зернове, що в 70 кілометрах від Донецька, спостерігачі ОБСЄ зафіксували, як бойовики розвантажували з тягачів шість танків невстановленого типу.

Про це повідомляє прес-служба місії, передає «Слово і Діло».

«Команда СММ помітила, як із тягачів розвантажували 6 танків (невстановленого типу) в районі підконтрольного «ДНР» села Зернове (70 кілометрів на південь від Донецька), в зоні, де розміщення важкого озброєння й військової техніки заборонене згідно з пунктом 5 меморандуму від 19 вересня 2014 року», – йдеться в повідомленні.

Крім танків, команда СММ також бачила приблизно 18 бойових машин піхоти (БМП-2), які були оцінені як нові або відремонтовані, та ще 12 вантажівок військового типу. Спостерігачі зафіксувала наявність мін, зокрема на схід від Попасної, де раніше місія відзначала проведення робіт із розмінування.

В окупованих районах, за межами відповідних ліній відведення, команда СММ помітила наявність 6 реактивних систем залпового вогню (БМ-21 «Град», 122 мм) та 6 самохідних гаубиць (2С1 «Гвоздика», 122 мм). Також спостерігачі констатували відсутність 12 мінометів (одинадцяти ПМ-38 та одного 2Б11).

СММ зафіксувала наявність бойової броньованої машини й свіжих слідів броньованої техніки в зоні безпеки. 14 жовтня безпілотник СММ зафіксував нерухомий бронетранспортер (БТР-60 або БТР-70) поблизу Золотого.

На окупованих територіях спостерігачі бачили свіжі сліди від не менш ніж 3 БМП-2 в районі між південною околицею смт Бойківське (кол. Тельманове, 67 км на південний схід від Донецька) та автодорогою Т0508, що веде на південний захід у напрямку до с. Набережне (77 км на південь від Донецька).

Також СММ бачила свіжі сліди від декількох БМП-2 на ділянці між дорогою Т0508 і дорогою в с. Лукове (72 км на південь від Донецька).

Раніше в ОБСЄ підрахували кількість жертв на Донбасі серед цивільних.

Також повідомлялося, що 152 людини перебувають у полоні в бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: