Омелян відреагував на ДТП в Харкові: погрожує водіям «драконівськими штрафами»

Читать на русском
Після смертельного ДТП за участю мажорки на Лексусі в Харкові Омелян хоче суворіше контролювати всіх водіїв.
фото: УНІАН

Міністр інфраструктури Володимир Омелян хоче посилити систему контролю за водіями на дорогах після смертельного ДТП в Харкові.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Ми наполягаємо – 50 кілоиетрів на годину й драконівські штрафи за перевищення швидкісного режиму, непристебнутий пасок безпеки на передніх і задніх сидіннях, відсутність дитячих сидінь при перевезенні дітей, використання мобільного без засобів hands-free. Обов'язкова фото- та відеофіксація порушень і «листи щастя», позбавлення прав за водіння в нетверезому стані», – заявив Омелян.

«Сьогодні в нас чергове обговорення спільно з МВС, МОЗ, Міносвіти, народними депутатами заходів зі зниження до нуля смертності на українських автошляхах. Протягом тижня вони будуть узгоджені й розпочнуться з 1 січня 2018 року», – пише він.

За словами міністра, на нові заходи безпеки на дорогах передбачено близько 500 мільйонів гривень із коштів секторальної підтримки ЄС, які підуть на обладнання місць найбільшої концентрації ДТП в країні.

Нагадаємо, ввечері 18 жовтня в Харкові джип Lexus із 20-річною Оленою Зайцевою за кермом порушив червоний сигнал світлофора й зіткнувся з Volkswagen Touareg, після чого вилетів на тротуар і збив людей, які там стояли. Загинули 6 людей, ще стільки ж отримали травми різного ступеня тяжкості.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: