ГПУ оголосила підозру генералу РФ за смертоносний обстріл Авдіївки

Читать на русском
Генеральна прокуратура України оголосила про підозру одному з високопоставлених чинів Збройних Сил РФ, чинному генералу російської армії.

Генеральна прокуратура України оголосила про підозру одному з високопоставлених чинів Збройних Сил РФ, чинному генералу російської армії.

Про це повідомила прес-служба Генпрокуратури, пише «Слово і Діло».

Слідчі управління з розслідування злочинів, скоєних на тимчасово окупованих територіях встановили, що російський офіцер займає пост в так званому "Міноборони ДНР".

Він віддав наказ обстріляти Авдіївку (Донецька область) в лютому цього року, в результаті чого загинуло двоє військових і один цивільний, ще 12 військових і троє цивільних були поранені.

Йому інкримінують ряд тяжких злочинів, у зв'язку з чим генералу ЗС РФ загрожує довічне ув'язнення.

Про те, де зараз перебуває підозрюваний у смерті людей при обстрілі Авдіївки, не повідомляється, проте в повідомленні ГПУ немає уточнення, що генерала повідомили про підозру заочно.

29 січня бойовики відновили активні обстріли в Авдіївці. Це місто розташоване в 6 км від зайнятого російськими гібридними військами Донецька. 31 січня влада оголосила режим надзвичайного стану. Бойовики обстріляли українських військових, потім безрезультатно намагалися атакувати. Втрати понесли обидві сторони.

Нагадаємо, Жебрівський розповів про відновлення обстріляних будинків в Авдіївці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: