Google побудує в Канаді «район майбутнього»

Читать на русском
Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що материнська компанія Google Alphabet Inc. побудує «район майбутнього» в Торонто.

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив, що материнська компанія Google Alphabet Inc. побудує «район майбутнього» в Торонто.

Про це пише The Financial Times, «Слово і Діло».   Проектом займеться Sidewalk Labs, дочірня структура Alphabet, яка планує вкласти на розробку і тестування 50 млн доларів. Під «район майбутнього» виділили майже 5 га землі на березі Онтаріо. У майбутньому площу можуть збільшити до 323 га.

Район буде адаптований під рух безпілотного транспорту і вантажних дронів, причому маршрути для дронів прокладуть під землею.

Район обладнають системою датчиків, які будуть контролювати всі сфери життєдіяльності: від заповнення сміттєвих контейнерів - до рівня шуму в будинках.

Передбачається, що в районі не будуть використовувати особистий автотранспорт. Жителі будуть пересуватися на безпілотних шаттлах і велосипедах.

Компанія також пропонує відмовитися від використання особистого автотранспорту, а жителів району пересадити на безпілотні шатли і велосипеди. Доріжки для велосипедистів обіцяють підігрівати взимку.

Раніше Google презентувала стратегію розвитку штучного інтелекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: