Зведення штабу АТО 17 жовтня: понад 35 обстрілів, є загиблі й поранені

Читать на русском
У прес-центрі штабу антитерористичної операції розповіли про ситуацію поблизу лінії розмежування за 16 жовтня.

За минулу добу російсько-окупаційні війська 36 разів відкривали вогонь по позиціях Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого двоє українських військових загиблих, а ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-центр штабу АТО.

«Загалом за минулу добу незаконні збройні формування 36 разів порушили перемир'я. У відповідь сили АТО 28 разів вогнем із піхотного озброєння жорстко придушували активність противника. Внаслідок бойових дій один український захисник загинув, ще один – отримав смертельні поранення в результаті підриву на невідомому вибуховому пристрої. Двоє бійців були поранені», – йдеться в повідомленні.

На донецькому напрямку ввечері бойовики двічі упродовж декількох годин обстрілювали з гранатометів і кулеметів наші позиції біля шахти «Бутівка». Українські воїни жорстко відповідали ворогу. В результаті цього протистояння отримав поранення військовослужбовець сил АТО, а близько 18 години внаслідок обстрілу противника в районі Кам'янки один наш захисник загинув. Також учора неподалік Невельського підірвався на невідомому вибуховому пристрої й отримав смертельні поранення ще один український воїн.

На приморському напрямку проросійські найманці тричі з гранатометів і кулеметів, а також одного разу з мінометів калібру 82 мм били по наших опорних пунктах на підступах до Водяного, а близько 18 години – застосовували 120-мм міномет біля Павлополя. Під час цього обстрілу отримав поранення ще один наш військовий. Крім того, майже опівночі ворог з озброєння БМП обстріляв українські позиції в районі Новотроїцького.

На луганському напрямку бойовики застосовували стрілецьку зброю на підступах до Новоолександрівки та Попасної, а протитанкові гранатомети та кулемети – неподалік Станиці Луганської та Валуйського.

Нагадаємо, вчора в зоні АТО було 12 порушень тиші.

Раніше бойовики обстріляли передмістя Торецька, була поранена жінка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: