В Україні відзначають День захисника

Читать на русском
Крім нового свята Дня захисника, в Україні 14 жовтня традиційно відзначаються церковне свято Покрова і День українського козацтва.

Сьогодні, 14 жовтня відзначають День захисника. В цей день українці вшановують і пам'яті всім, хто боровся і бореться в даний час за державний суверенітет України.

Про це пише Телеграф, передає «Слово і Діло».

За крадіжки в армії Порошенко пообіцяв «відрубувати руки»Президент України Петро Порошенко заявив, що не дозволить нікому красти в армії, інакше «руки відрубає».

День захисника України офіційно встановлений 14 жовтня 2014 року указом Президента «з метою вшанування мужності і героїзму захисників незалежності і територіальної цілісності України, військових традицій і перемог українського народу, сприяння подальшому зміцненню патріотичного духу в суспільстві і в підтримку ініціативи української громадськості».

Як відомо, необхідність в такому загальнодержавному святі, який би замінив радянських «23 Февраля», особливо гостро постала після незаконної анексії Росією Криму та початку військових дій на території Донецької та Луганської областей, коли в українському суспільстві як реакція на збройну агресію РФ посилилися тенденції декомунізації - відмови від радянських символів і свят.

День захисника України: скільки українців готові стати на захист БатьківщиниСьогодні ми втретє святкуємо нове державне свято – День захисника України. Дізналися, хто його підтримує та наскільки патріотичними стали українці.

Тому Президент Петро Порошенко встановив щорічно 14 жовтня відзначати День захисника України, скасувавши святкування Дня захисника Вітчизни 23 лютого.

Дата 14 жовтня обрана невипадково. Саме в цей день в Україні відзначається День Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а також річниця створення УПА. З давніх-давен Богородиця була покровителькою українського козацтва та всіх українських збройних формувань. На свято Покрови в Україні відбувалася Велика рада, на якому обирали гетьмана і визначали, як козацтву жити далі.

День захисника України є державним святом і неробочим днем.

Раніше повідомлялося, що чисельність Збройних сил України наблизилася до максимально передбаченої законом - 250 тисяч чоловік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: