У Києві почалася хода націоналістів до дня заснування УПА

Читать на русском
У столиці відбувається марш націоналістів, присвячений дню заснування Української повстанської армії.
Фото: "Громадське"

У Києві стартував марш, присвячений дню заснування Української повстанської армії, організований «Правим сектором», ВО, «Свобода», «Нацкорпусом» та іншими правими організаціями.

Про це з посиланням на «Громадське» повідомляє «Слово і Діло».

Учасники ходи пройдуть від бульвару Шевченка через Хрещатик, Майдан Незалежності та Володимирський узвіз до Контрактової площі. Стартував же марш у парку Шевченка навпроти червоного корпусу КНУ ім. Шевченка.

Очевидці повідомляють, що біля початку колони перебуває загін кінної поліції. Учасники скандують патріотичні гасла. Також в колоні є автомобілі, з яких лунає патріотична музика.

Очікується, що на Майдані Незалежності учасники акції запалять смолоскипи, а на Контрактовій їх очікує концерт гурту «Кому вниз».

Раніше в «Національному корпусі» прогнозували, що участь у акції візьмуть 20 тисяч людей.

Нагадаємо, сьогодні в Україні відзначається День захисника, що співпадає з іще трьома національними й релігійними святами – Покровою Богородиці, Днем українського козацтва та Днем заснування УПА.

Під час святкових урочистостей президент Петро Порошенко сьогодні вранці заслухав присягу курсантів військового ліцею ім. Богуна та заявив про передачу до зони АТО 200 одиниць техніки й озброєння.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: