Туреччина відмовилася пропускати судна з Криму

Читать на русском
Туреччина закрила свої порти для торгових суден, що прибувають з анексованого Росією Криму.

Туреччина закрила свої порти для торгових суден, що прибувають з анексованого Росією Криму.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, оприлюдниввши лист палати судноплавства торгово-промислової палати Туреччини, передає «Слово і Діло».

Зустріч Порошенка з Ердоганом: яка головна мета переговорів тет-а-тетЕрдоган переконує, що Анкара стежить за правами кримських татар та підтримує суверенітет України. Але чи не розходяться заяви зі справами, проаналізували експерти.

У документі зазначено, що ті судна, які прибувають із Криму, не будуть допущені до портів Туреччини. Крім того, запроваджується заборона на їх відплиття.

«Турецьким портам, морським агентам, операторам і судновласникам офіційно повідомляється про те, що «судна, які прибувають із регіону Криму та його портів, не пропускаються до нашої країни (Туреччини), а дозвіл на відплиття з портів цього регіону не надається», – написала вона.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів заявив, що до літа 2018 року між Україною і Туреччиною буде створена зона вільної торгівліСказано 28 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Щоб не допустити прибуття до своїх портів торгових суден, які побували в Криму, Туреччина запроваджує жорстку перевірку документації кораблів.

«Контроль забезпечується шляхом вимагання від суден документів про вихід з останнього порту, а також записів бортового журналу по вихід з останнього порту, для супроводу суб'єкта при повідомленні керівництвом портів про прибуття суден із чорноморських портів, а також проводиться контроль із використанням всіх доступних систем і відкритих ресурсів (AIS) для перевірки того факту, що кораблі прибули із зазначених портів», – йдеться в листі торгово-промислової палати Туреччини.

Раніше повідомлялося, що Туреччина не визнає окупацію Криму Росією.

Нагадаємо, Туреччина знизила мита на імпорт агропродукції з України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: