У МВФ попереджають про ризики виникнення нової кризи

Читать на русском
Добрі часи, які переживає світова економіка, маскують довгострокові ризики, зокрема, сумарний борговий тягар країн G20 у розмірі 135 трильйонів доларів.

Добрі часи, які переживає світова економіка, маскують довгострокові ризики, зокрема, сумарний борговий тягар країн G20 у розмірі 135 трильйонів доларів.

Про це попередив Міжнародний валютний фонд, пише ZN.ua з посиланням на Financial Times, передає «Слово і Діло».

Видання нагадує, що фонд оновив свій прогноз щодо зростання світової економіки в цьому і наступному роках. У МВФ відзначили, що доброякісні економічні умови підживлюють апетити до ризику. Але цей фактор разом з політикою центральних банків після кризи 2008 року закладає основу для нової глобальної кризи.

«Хоча ситуація здається спокійною, уразливості розвиваються і залишаються без належної уваги. Це може похитнути глобальне економічне відновлення», - сказав наглядач МВФ за фінансовою стабільністю Тобіас Адріан.

Він додав, що добрі часи сприяють розвитку самовпевненості та позитивно діють на поширення фінансових надмірностей.

У звіті МВФ під назвою Глобальна фінансова стабільність вказано, що якщо справи продовжуватимуть рухатися у тому ж напрямку, світ чекає нова фінансова криза, під час якої ціни на акції впадуть на 15%, внутрішні ціни - на 9%, а глобальний ВВП скоротиться на 1,7%.

Така криза буде втричі слабшою за ту, яку світ пережив у 2008 році. Але в МВФ відзначають, що вона все одно буде широкою та відчутною.

Нагадаємо, Міжнародний валютний фонд прогнозує зростання реального ВВП України в 2017 році на 2% за споживчої інфляції на кінець року в розмірі 10%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: