Біткойн знову близький до історичного рекорду

Читать на русском
На зміцнення біткойну вплинуло рішення японських регуляторів і невизначеність в Європі, пов'язана з референдумом в Каталонії.

На зміцнення біткойну вплинуло рішення японських регуляторів і невизначеність в Європі, пов'язана з референдумом в Каталонії.

Сьогодні, 10 жовтня, курс біткойну продовжив зростання. За даними порталу Coindesk, вранці біткоін торгувався біля позначки 4850 доларів, передає «Слово і Діло».

Потім його котирування трохи знизилися і станом на 16:30 біткойн коштував 1810 доларів.

Загальна капіталізація біткойну становить майже 79 млрд доларів. Всього цього тижня біткоін встиг подорожчати на 255 доларів. Ще в понеділок вранці він коштував 4555 доларів.

Експерти пов'язують зростання біткойну в першу чергу з прийдешньою легалізацією діяльності кріптобірж в Японії. Місцева влада планує узаконити роботу кріптовалютних бірж, при цьому закріпивши за собою функцію нагляду за їх діяльністю. Це викликало інтерес з боку низки китайських бірж, які почали перебиратися в сусідню країну.

В кінці минулого місяця агентство фінансових послуг Японії повідомило про рішення видати ліцензії 11 кріптовалютним біржам. У їх число увійшли найбільші біржі не тільки Країни висхідного сонця, але і Сінгапуру.

Експерти кажуть, що в Японії зараз спостерігається бум торгівлі криптовалют. За інформацією Cointelegraph, в кінці минулого місяця частка Японії в глобальному обсязі торгівлі біткойну становила понад 50%.

Раніше повідомлялося, що біткойн розпадеться на дві окремі валюти.

Нагадаємо, Дубай випустить першу національну криптовалюту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: