Вибори президента ПАРЄ: названі результати першого туру

Читать на русском
Лідером голосування в першому турі виборів президента ПАРЄ стала глава делегації Кіпру Стелла Кіріакідіс.

Перший тур виборів президента Парламентської асамблеї Ради Європи не виявив переможця, лідером голосування стала глава делегації Кіпру Стелла Кіріакідіс.

Про це повідомив головуючий на засіданні асамблеї Роджер Гейл, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Європейську правду».

ПАРЄ готується до термінових дебатів щодо української освітнього законуУ ПАРЄ вирішили провести термінові дебати щодо українського освітнього закону до рішення Венеціанської комісії.

Бюлетені для голосування взяли 212 парламентаріїв, 126 з них підтримали Кіріакідіс. 84 члена ПАРЄ проголосували за литовського депутата Емануеліса Зінгеріса. Два бюлетеня були визнані недійсними.

Згідно з правилами асамблеї, для перемоги в першому турі кандидатові в президенти необхідно набрати як мінімум 152 голоси. У зв'язку з цим призначений другий тур виборів. У тому випадку, якщо він також не виявить переможця, буде оголошено третій тур з обранням президента ПАРЄ простою більшістю голосів.

ЗМІ зазначає, що високі шанси на перемогу, таким чином, має представник Кіпру.

В кінці червня 2017 року була запущена процедура імпічменту попереднього глави ПАРЄ Педро Аграмунта, який опинився у центрі скандалу через свій візит до Сирії, організований державою-агресором Росією. Раніше він також заявляв, що в асамблею потрібно повернути представників РФ.

Як відомо, 6 жовтня Аграмунт подав у відставку з поста президента ПАРЄ.

Нагадаємо, сьогодні народного депутата з фракції «Самопоміч» Олену Сотник обрали головою юридичного комітету Парламентської асамблеї Ради Європи.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: