Мітинги в Москві: стало відомо, скільки осіб затримали

Читать на русском
У російських містах під час мітингів на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, що відбулися 7 жовтня, затримали 290 осіб.

У російських містах під час мітингів на підтримку опозиційного політика Олексія Навального, що відбулися 7 жовтня, затримали 290 осіб.

Як повідомляє ОВД-Інфо, затримання пройшли в 26 російських містах, пише «Слово і Діло».

Найбільше затримали в Санкт-Петербурзі - 68 осіб. Там акція проходила на Марсовому полі, потім протестувальники пішли на площу Повстання через Літєйний проспект, але відступилися після перших затримань. До кінця дня залишки людей зібралися на Двірцевій. У мітингу, за даними поліції, взяли участь 1,8 тисяч осіб, штаб Навального повідомив про п'ять тисяч. У Санкт-Петербурзі влада відмовилася угоджувати мітинг.

У Москві поліція затримала 26 учасників мітингу. Тут неузгоджена акція розпочалася на Пушкінській площі, після чого протестуючі пішли на Манежну площу, де збиралися провести всю ніч, але пізніше поліція розігнала учасників акції. За даними штабу Навального, на мітинг прийшло три тисячі чоловік, поліція повідомила про 700 учасників.

Нагадаємо, 7 жовтня в кількох містах Росії правоохоронці почали затримувати прихильників російського опозиціонера Олексія Навального на вуличних мітингах на його підтримку.

Раніше, 2 жовтня, суд Москви оголосив термін Навальному.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: