Прем'єр повідомив, які надбавки отримають пенсіонери за новою реформою

Читать на русском
Прем'єр Володимир Гройсман, коментуючи голосування парламенту за пенсійну реформу 3 жовтня, уточнив, скількох пенсіонерів вона торкнеться та які саме надбавки вони отримають.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи голосування парламенту за пенсійну реформу 3 жовтня, уточнив, скількох пенсіонерів вона торкнеться та які саме надбавки вони отримають.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на виступ голови уряду на засіданні Кабміну 4 жовтня.

Пенсійна реформа: хто дав вирішальні голосиЯкі фракції підтримали зміни до пенсійних законопроектів, хто утримався, а хто голосував проти – ми зобразили на одній інфографіці.

Гройсман підкреслив, що пенсійна реформа змінила базу нарахування пенсійних виплат.

«Ще до 1 жовтня пенсія була 1190 гривень, а зараз, із 1 жовтня, база нарахування складе 3764 гривень. Насправді, до 200 гривень отримають в Україні не менш ніж 1 мільйон 308 тисяч українських пенсіонерів. Від 200 до 500 гривень щомісяця – 1 мільйон 208 тисяч. Від 500 до 1 тисячі гривень – майже 2 мільйони українських пенсіонерів. І більш ніж 1 тисячу гривень отримають понад 1 мільйон 100 тисяч українських пенсіонерів. Але головне те, що ця система вже автоматично працюватиме над постійним підвищенням пенсій. Більше політики не будуть впливати на те, яким буде розмір пенсії, жодними штучними коефіцієнтами, нічим іншим. Є відсоток інфляції, відсоток зростання середньої заробітної плати в країні, відразу щороку автоматично все це буде перераховано», – пояснив прем'єр.

Він додав, що саме ухваленням реформи було розпочате системне підвищення пенсій в Україні.

Раніше в Кабміні назвали суму мінімальної пенсії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: