Названа сума, яку ЄС інвестував в українську економіку

Читать на русском
Головними інвесторами стали Кіпр – 287,1 мільйона доларів і Велика Британія – 160,1 мільйона доларів.

Країни Євросоюзу c початку року інвестували в економіку України 597,3 мільйона доларів, що становить 84% від загального обсягу інвестицій за такий самий період минулого року.

Про це повідомили в прес-службі Мінекономіки, передає «Слово і Діло».

В уряді готують низку програм для залучення інвестицій у держкомпаніїКабінет міністрів України готує низку програм для залучення інвестицій у державні компанії.

Відзначається, що головними інвесторами з ЄС в Україну стали Кіпр (287,1 мільйона доларів) і Велика Британія (160,1 мільйона доларів).

У міністерстві відзначили, що станом на 1 липня 2017 року загальний обсяг прямих іноземних інвестицій (акціонерний капітал) склав 38,981 мільярда доларів, у тому числі інвестицій з ЄС – 27,387 мільярда доларів (70,3% від загального обсягу).

Водночас загальний обсяг українських інвестицій до країни-членів ЄС складає 6,092 мільярда доларів, що становить 95,6% від загального обсягу українських інвестицій у країнах світу. Найбільше українських інвестицій є на Кіпрі (5,931 мільярда доларів, 97,4% від обсягу інвестицій до країн ЄС), в Латвії (73,2 мільйона доларів, 1,2%) та Польщі (51,1 мільйона доларів, 0,8%).

Відомо, що згідно з даними Держстату, цього року інвестиції в Україну впали вдвічі.

Раніше повідомлялося, що Порошенко підписав закон про іноземні інвестиції.

Нагадаємо, Володимир Омелян розповів про американські інвестиції в «Укрзалізницю».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: