США відправлять авіаносну ударну групу до берегів КНДР

Читать на русском
У рамках навчань кораблі ВМС США і Південної Кореї потренуються у виявленні пусків, відстеження траєкторій польотів і перехоплень північнокорейських балістичних ракет.

У середині жовтня Пентагон планує направити авіаносну ударну групу ВМС США, очолювану атомним авіаносцем «Рональд Рейг», до східного узбережжя КНДР для проведення спільних із кораблями ВМС Південної Кореї навчань.

Про це південнокорейським ЗМІ на умовах анонімності повідомив представник Міноборони Південної Кореї, передає «Слово і Діло».

Виступ Трампа в ООН: чим стурбовані в РФ та в чому користь для УкраїниПрезидент США Дональд Трамп виступив зі своєю першою промовою на Генеральній асамблеї ООН. Що стало головним акцентом, розповіли експерти.

«Ми ведемо консультації з США за планом дій авіаносної ударної групи, очолюваною атомним авіаносцем «Рональд Рейган», в Східному морі (Японському морі) в районі 15 жовтня», - зазначив південнокорейський військовий.

Повідомляється, що авіаносець «Рональд Рейган» (CVN-76) будуть супроводжувати декілька бойових кораблів, що входять до складу його авіаносної ударної групи, яка базується на військово-морській базі Йокосука в Японії, в тому числі ракетний крейсер і есмінець, оснащений системою протиракетної оборони «Іджіс», яка здатна збивати будь-які північнокорейські балістичні ракети, а також ударний атомний підводний човен, оснащений крилатими ракетами «Томагавк».

У рамках навчань кораблі ВМС США і Південної Кореї потренуються у виявленні пусків, відстеження траєкторій польотів і перехоплень північнокорейських балістичних ракет.

Раніше США розповіли, над якою країною можуть збити ракету КНДР.

Нагадаємо, США ввели санкції проти банків Північної Кореї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: