Референдум в Каталонії: поліція заблокувала більшу частину місць для голосування

Читать на русском
Поліція Каталонії заблокувала 1300 з 2315 шкіл, призначених як виборчі дільниці для проведення референдуму про незалежність від Іспанії.

Поліція Каталонії заблокувала 1300 з 2315 шкіл, призначених в якості виборчих дільниць для проведення референдуму про незалежність від Іспанії.

Про це повідомляє [El Pais] (https://elpais.com/ccaa/2017/09/30/catalunya/1506766378_044921.html), передає «Слово і Діло».

У Каталонії на виборчій дільниці сталася стрілянина, є поранені – ЗМІВ Іспанії не менше чотирьох людей постраждали при стрільбі на одній з виборчих дільниць, де проходить голосування про незалежність Каталонії.

За даними видання, місцева поліція з'явилася сьогодні у 1300 школах, призначених в якості виборчих дільниць.

163 школи залишаються захопленими активістами, які намагаються забезпечити проведення голосування 1 жовтня.

Активісти захопили трохи більше 12% пунктів, призначених для референдуму. Уряд Каталонії має намір облаштувати виборчі дільниці у 2315 школах.

Нагадаємо, що в неділю, 1 жовтня, в Каталонії має відбутися референдум щодо незалежності від Іспанії. Офіційний Мадрид обіцяє не допустити його проведення.

Як відомо, Мадрид відправив тисячі поліцейських в північно-східний регіон, щоб зупинити проведення референдуму. Конституційний суд наказав місцевій поліції запобігти відкриття центрів, де планується провести голосування.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: