Авіакатастрофа під Хмельницьким: стали відомі подробиці

Читать на русском
Уламки літака Л-39 та фрагменти тіл пілотів розлетілись на відстань понад один кілометр від місця падіння.

Пілоти літака-розвідника Л-39 намагалися спрямувати машину, яка падала, обабіч населених пунктів у поля, щоб зменшити людські жертви.

Про це повідомляє «Depo.Хмельницький», передає «Слово і Діло».

Уламки літака Л-39 та фрагменти тіл пілотів розлетілись на відстань понад один кілометр від місця падіння. Наразі рештки збирають та вивчають фахівці слідчо-оперативних служб на чолі з військовою прокуратурою Західного регіону.

За інформацією прокурорів, серед причин аварії не відкидають і зовнішні чинники.

Прокуратура вже порушила кримінальне провадження щодо авіакатастрофи на Хмельниччині за ст. 416 Кримінального кодексу (порушення правил польотів або підготовки до них).

За інформацією, що з'явилася в ЗМІ, загиблі авіатори були досвідченими.

Водночас, за інформацією vsim.ua, місцеві мешканці розповіли, що спочатку думали, що це літак, який зрошує поля, але потім зрозуміли, що це військовий.

«Він шумно летів, як реактивний. Так літають ті, що зі Старокостянтинова. Він впав. Люди чули звуки від вибуху й бачили чорний дим. Вітер його швидко розвіяв. Бачив, як із Хмельницького на Берегелі повернули автомобілі поліції. Нібито якась лабораторія. Я не встиг прочитати. Також над полем літав розвідник», – розповів місцевий житель.

За інформацією місцевих сайтів, катастрофа сталася в селі Берегелі Красилівського району.

Раніше повідомлялося, що в декількох десятках кілометрів від Хмельницького впав військовий літак. У ЗСУ повідомили про двох загиблих пілотів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: