Макрон обговорить із Меркель свою пропозицію щодо реформування ЄС

Читать на русском
Відомо, що президент Франції Еммануель Макрон виступив із програмою реформування Євросоюзу після виходу з нього Великобританії.

Президент Франції Еммануель Макрон і канцлер Німеччини Ангела Меркель зустрінуться в четвер, 28 вересня, в Таллінні, щоб обговорити пропозиції французького лідера щодо реформ в Євросоюзі.

Адміністрація Макрона підтвердила, що зустріч відбудеться перед дводенним самітом лідерів Євросоюзу з цифрових технологій, повідомляє портал телерадіомовлення Естонії ERR, передає «Слово і Діло».

Канцлер 4.0: чи вдасться Меркель нейтралізувати результат правих популістів?Результат провладного блоку ХДС/ХСС у новому Бундестазі став справжньою пірровою перемогою. Чому так сталося та чи вдасться знайти вихід Ангелі Меркель, розбирався політолог Олександр Радчук.

Президент Франції 26 вересня виступив із програмою розвитку ЄС на найближчі 10 років. Особливий упор він зробив на співпрацю Франції та Німеччини в рамках заходів із реформування та розвитку Євросоюзу.

На саміт до естонської столиці приїдуть і інші європейські лідери. Серед них прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, президент Європарламенту Антоніо Таяні та голова Європейської Ради Дональд Туск.

У четвер лідери 26 держав візьмуть участь у робочій вечері, а в п'ятницю обговорять питання розвитку цифрових технологій в ЄС. Відбудеться також низка двосторонніх зустрічей.

Раніше повідомлялося, що Макрон підписав реформу, яка підняла французів на масові протести.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: