Гройсман назвав умови зростання ВВП

Читать на русском
Розвиток промисловості України, зокрема сегмента машинобудування, дозволить забезпечити зростання економіки загалом не менш ніж на 5 відсотків на рік.

Розвиток промисловості України, зокрема сегмента машинобудування, дозволить забезпечити зростання економіки загалом не менш ніж на 5% на рік.

Про це заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман на нараді зі стратегічних питань розвитку машинобудування в Харкові 28 вересня, повідомляє прес-служба уряду, пише «Слово і Діло».

«Ми говоримо про стійке зростання економіки на 5%, а воно потребує розвитку власного машинобудування, впровадження інновацій. І ми маємо створювати додаткові можливості, щоб такий розвиток був якісним», – сказав він.

Гройсман підкреслив, що сьогодні Україна має унікальний шанс вийти на світовий ринок зі своїм продуктом. «Експорт України зростає, частка експорту в країни ЄС зростає. Ми сьогодні постійно працюємо над розширенням ринків збуту продукції, й дуже важливо, щоб наш машинобудівний комплекс був також одним із лідерів. І тут ми бачимо позитивні тенденції», – сказав глава уряду.

Згідно з повідомленням, під час дискусії промисловці висловили низку пропозицій, які могли б стимулювати розвиток. Серед них – чітке визначення промислової товарної номенклатури з урахуванням потреб ринку та наукових напрацювань, опрацювання можливостей доступного кредитування для промислових підприємств і розумний протекціонізм на внутрішньому ринку. «Ми говоримо про 5% зростання та долучення до клубу багатих країн. І ми маємо розуміти, що 5% ВВП – це 5 мільярдів доларів в економіку щорічно та 100 тисяч нових робочих місць щорічно», – зазначив заступник голови Національного комітету промислового розвитку Анатолій Гіршфельд.

Раніше повідомлялося, що Нацбанк допускає перегляд прогнозу зростання ВВП.

Нагадаємо, в квітні Гройсман заявив, що після забезпечення розвитку економіки (після істотного підвищення рівня ВВП) оборонний бюджет України буде збільшений удвічі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: