У Держприкордонслужбі відповіли на звинувачення Білорусі

Читать на русском

Представник Держприкордонслужби Олег Слободян 28 вересня заявив, що жодного порушення повітряного простору Білорусі не було.

У коментарі «Українській правді» Слободян зазначив, що ДПСУ завчасно попереджає білоруську сторону про польоти українських літаків, передає «Слово і Діло».

Представник Держприкордонслужби Олег Слободян 28 вересня заявив, що жодного порушення повітряного простору Білорусі не було.
маршрут польоту патрульного літака Держприкордонслужби 25 вересня 2017 рокуЗображення максимального розміру (відкриється в новому вікні)

За його словами, польоти здійснювалися за чітко визначеним маршрутом із прив'язкою до державного кордону. «Жоден із приладів, якими оснащені наші літаки, не зафіксував порушення державного кордону України», – зазначив Слободян.

Він запевнив, що прикордонники перевірили цю інформацію й по лінії Міністерства оборони України через Сили протиповітряної оборони.

Водночас представник ДПСУ зазначив, що вони ознайомлені з позицією білоруської сторони, яка вважає, що порушення було. «Ми цю інформацію візьмемо до уваги і ще раз перевіримо всю документацію, яка стосується результатів виконання польотів», – запевнив Слободян.

Відзначимо, 25 вересня стало відомо, що Україна домовилася з Білоруссю про ядерну співпрацю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: