В ДСНС попереджають українців про перші заморозки

Читать на русском
У найближчі дні в різних регіонах України синоптики прогнозують заморозки на грунті та в повітрі.

Цього тижня в Україні очікуються перші заморозки на грунті та в повітрі.

Про це повідомляється на сайті Державної служби з надзвичайних ситуацій з посиланням на Укргідрометцентр, передає «Слово і Діло».

Негода на Закарпатті завдала збитків на десятки мільйонівУраган, який 16-17 вересня пронісся в Закарпатській області, завдав збитків на 76 млн грн лісовим господарствам області.

Так, за даними метеорологів, вночі 27 вересня у східних, Чернігівській, Сумській, Полтавській, 28 вересня і в північних, центральних і Запорізькій областях на поверхні грунту та місцями в повітрі прогнозуються заморозки 0-4 градуси. Вночі 28 вересня в Київській області на поверхні грунту також заморозки 0-4 градуси.

У той же час синоптик Наталія Діденко повідомила у Facebook, що погоду України цього тижня визначатиме антициклон, центр якого розташувався далеко на півночі, але зона його впливу досягне і півдня.

У вівторок, 26 вересня, в Україні буде сухо і прохолодно. Вдень очікується +16 +21 градус, на півдні до +23 +24 градуси.

У південній частині України вірогідні штормові пориви вітру до 15-20 метрів на секунду.

За її інформацією синоптика, в Києві вівторок буде сухим, сонячним і свіжим. Вночі +9 +11, вдень +18 +20 градусів. Вітер східний, поривчастий.

Раніше метеорологи зафіксували ніч в Києві найтеплішу ніч за 137 років спостережень.

Нагадаємо, що на північному заході Пуерто-Ріко через обвалення греблі Гуадатака, постраждалої від урагану «Марія», евакуювали місцеве населення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: