Авторитети з Google назвали найбезпечніший браузер

Читать на русском
Фахівці з команди Google Project Zero перевірили п'ять найбільш популярних браузерів на число помилок в інтерфейсі DOM.

Фахівці з команди Google Project Zero перевірили п'ять найбільш популярних браузерів на число помилок в інтерфейсі DOM.

За результатами перевірки найбільше число вразливостей було виявлено в Safari, а ось найменше - в Chrome, пише Google Project Zero, інформує «Слово і Діло».

Тестування проводилося за допомогою утиліти Domato, яка передає досліджуваному додатку випадковий набір даних і аналізує аномалії вихідних даних. Domato тестує DOM-движки - компоненти браузера, які читають HTML-код і організують його в DOM.

Відзначається, що за допомогою утиліти Domato виявили приблизно однакову кількість багів в Chrome, Firefox, Internet Explorer і Edge, але набагато більше багів в Safari, який виділяється серед інших.

Google повідомила про знайдені помилки розробникам кожного з браузерів і надала їм копії Domato, щоб кожен міг самостійно виконати більш великі тести своїх продуктів. Вихідний код програми Domato також опублікували на GitHub.

На початку вересня НВ повідомляло, що Йон фон Течнер, який розробив браузери Opera і Vivaldi, виступив зі звинуваченнями на адресу пошукача Google. Це сталося після того, як рекламні кампанії Vivaldi на платформі Google AdWords виявилися заблоковані без попередження.

Нагадаємо, Google запустив в Україні новий сервіс.

Також Google запустить інноваційний сервіс для публікації новин.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: