Порошенко розповів про зростання ВВП України

Читать на русском
Порошенко розповів про зростання валового внутрішнього продукту країни та оптимізм на підприємствах України.

ВВП України зростає вже 6 кварталів поспіль після довгого падіння раніше.

Про це розповів президент Петро Порошенко в своєму відеозверненні на відкритті Українського фінансового форуму в Одесі, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«ВВП зростає вже 6 кварталів поспіль після 14 кварталів падіння. Упевненості в тому, що економісти не помиляються в позитивних прогнозах, додають і сигнали, які ми отримуємо від бізнес-середовища. Опитування керівників підприємств, які щоквартально проводить Національний банк, фіксують зростання оптимістичних очікувань – як щодо розвитку макроекономічної ситуації, так і щодо фінансового становища самих підприємств», – зазначив він.

За словами Порошенка, шлях до відновлення економіки країни розчистили жорсткі антикризові заходи, макрофінансова стабілізація, зниження податків, дерегуляція та боротьба з корупцією.

Також президент зазначив, що зростанню економіки допомогло й відкриття нових зовнішніх ринків, у тому числі завдяки Угоді про асоціацію з ЄС та поглиблену зону вільної торгівлі з Євросоюзом.

Крім того, Порошенко нагадав, що згідно з нещодавнім дослідженням Європейської бізнес-асоціації, індекс інвестиційної привабливості України залишив негативну площину й став найвищим за останні 6 років, включаючи довоєнні.

«Опитані цієї ж асоціацією підприємства планують наступного року розширення виробництва, збільшення зарплат, створення нових робочих місць», – додав він.

Ukrainian Financial Forum проходить в Одесі 21-22 вересня, в ньому беруть участь лідери ринку України, міжнародні та вітчизняні експерти разом з інвесторами та представниками влади.

Також Порошенко розповів про те, як Україна інтегрується до ЄС ще до вступу.

Нагадаємо, 20 вересня під час виступу з трибуни ООН Порошенко підкреслив, що Київ не погодиться на умови Росії щодо розміщення миротворців на Донбасі уздовж лінії зіткнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: