Неділя в АТО: в штабі розповіли про ситуацію на Донбасі

Читать на русском
Станом на 18.00 неділі, 24 вересня, у районі проведення АТО бойовики 9 разів обстріляли українські позиції, але не застосовували міномети та інше важке озброєння.

Станом на 18.00 неділі, 24 вересня, у районі проведення АТО бойовики 9 разів обстріляли українські позиції, але не застосовували міномети та інше важке озброєння.

Про це повідомляє прес-центр штабу АТО, пише «Слово і Діло».

«Вранці на Донецькому напрямку російські окупанти двічі гатили з озброєння БМП по укріпленнях сил АТО в районі Зайцевого. Наші військові у відповідь вогнем змусили супротивника дотримуватися режиму тиші. А близько 11 години поблизу Луганського під час обстрілу опорного пункту українських військ з різних видів гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї отримав поранення один український воїн», - йдеться в повідомленні.

На Приморському напрямку бойовики застосовували стрілецьку зброю на підступах до Водяного та Павлополя. А крупнокаліберний кулемет супротивника вночі працював біля Мар'їнки.

Загалом із півночі російсько-окупаційні угруповання 9 разів порушили перемир'я.

Поруч з обороною лінії розмежування українські військові щодня допомагають місцевому населенню.

Карта АТО: ситуація на сході України на 24 вересняСитуація на сході країни станом на 00:00 24 вересня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Так, вони беруть участь у проведенні ремонтно-відновлювальних робіт магістрального водопроводу біля шахти Гагаріна і селища Зайцевого. А у Водяному та Первомайському офіцери координують роботу громадської організації з відновлення пошкоджених і зруйнованих будівель.

Крім того, українські військові забезпечують охорону та супровід працівників громадської організації Лікарі без кордонів, які надають допомогу місцевому населенню в Нетайловому та Опитному.

Нагадаємо, 23 вересня російсько-окупаційні війська 18 раз обстріляли позиції Збройних сил України на Донбасі, в результаті чого один український військовослужбовець загинув.

А в ОБСЄ повідомили про те, що бойовики ЛНР зміцнюють свої позиції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: