Депутат: співпраця з Коломойським була вигідною обом сторонам, тому на неї погодилися

Читать на русском
За словами Хомутинніка, співпраця з Коломойським була вигідною для Відродження, й тому на неї пішли.

Олігарх Ігор Коломойський має вплив на депутатську групу «Відродження» та партію загалом.

Про це розповів член цієї групи та її колишній голова Віталій Хомутиннік в інтерв'ю «Українській правді», передає «Слово і Діло».

«Так, у нас є люди, які входять до «орбіти» Коломойського. Але долучитися до партії – це був їхній власний вибір. Загалом, це депутати з Дніпропетровського регіону. У нас у партії є директори його підприємств, Нікопольського феросплавного, інших заводів. Депутат Шипко близький до Ігоря Валерійовича. Загалом, це люди, які близькі до нас ідеологічно і які не бачили себе в «Опоблоці» чи партії УКРОП», – зазначив Хомутиннік.

За його словами, така співпраця з Коломойським була вигідною для обох сторін, і тому на неї погодилися.

«Нам потрібно було опиратися на лідерів суспільної думки в цьому важливому для нас регіоні. А на Дніпропетровщині ж найсильніші позиції в Коломойського та Вілкула з «Опоблоком». Конкурувати з Вілкулом дуже складно, тому ми підібрали людей, які були так чи інакше пов'язані з Коломойським. От і все», – розповів нардеп.

Сам Хомутиннік є давнім бізнес-партнером Коломойського з газового бізнесу, тому вибір союзника теж є цілком зрозумілим.

Водночас у «Відродженні» є ще й група впливу самого Хомутинніка.

Як пише УП з посиланням на одного з лідерів фракції БПП, якому доводилося домовлятися з «Відродженням» про голосування, групи Хомутинніка та Коломойського приблизно рівні.

«Там близько десятка людей дивляться на Хомутинніка, це в основному харківські, ще з десяток – працюють з Коломойським. Таким собі координатором людей Коломойського виступає Геллер. А решта депутатів у групі досить самостійні, й часом доводиться домовлятись із кожним окремо», – розповів співрозмовник УП.

Раніше повідомлялося, що бізнесмени й засновники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов отримали громадянство Кіпру за інвестиції в країну.

Також нагадаємо, через націоналізацію ПриватБанку Коломойський подав майже 100 позовів.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: