Порошенко розповів, як Україна інтегрується до ЄС ще до офіційного вступу

Читать на русском
На думку Порошенка, східні кордони України фактично перетворяться на східні кордони Євросоюзу ще до того, як ми де-юре долучимося до ЄС.

Україна максимально наблизиться до критеріїв членства в Євросоюзі, коли секторально інтегрується до ЄС.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час відкриття Ukrainian Financial Forum 2017, організованого ICU, передає «Слово і Діло» з посиланням на hromadske.ua.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв у 2018 році провести в Ялті форум «Ялтинська європейська стратегія»Сказано 15 вересня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Угода про асоціацію – моя настільна книга, але наші амбіції йдуть значно далі. Українська сторона вже внесла на розгляд керівництва Євросоюзу нові ініціативи щодо стратегічного бачення довгострокового співробітництва. Це долучення до митного союзу ЄС, долучення до енергетичного союзу ЄС, до спільного авіаційного простору та єдиного цифрового ринку», – сказав Порошенко.

Реалізація цих ініціатив, на думку президента, фактично перетворить східні кордони України на східні кордони Євросоюзу ще до того, як ми де-юре долучимося до ЄС.

Нагадаємо, виступаючи на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, Порошенко заявив, що Російська Федерація посилила переслідування українців і кримських татар в анексованому Криму.

Голова МЗС Росії Сергій Лавров бойкотував виступ Порошенка на 72-й Генасамблеї ООН.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: