Ураган «Марія»: МЗС закликає українців не їхати до країн, де вирує негода

Читать на русском
Українцям, які перебувають у цьому регіоні, рекомендують проявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриття.

Міністерство закордонних справ України рекомендує українцям утриматися від поїздок до країн Карибського басейну в зв'язку з ураганом «Марія», а тим, хто перебуває в регіоні, проявляти підвищену обережність, без зайвої потреби не залишати укриття.

Про це повідомляється на сторінці департаменту консульської служби МЗС України в Facebook, передає «Слово і Діло».

В Укргідрометцентрі розповіли, чи варто українцям боятися буревію з РумуніїУ результаті буревію на заході Румунії 17 вересня загинули 8 людей, близько 70 осіб із різними ушкодженнями потрапили до лікарні.

Відзначається, що згідно з інформацією Національного центру ураганів США, до північно-східних островів Карибського моря (Пуерто-Рико, Гаїті, Домініканська Республіка, Гваделупа, Сент-Кітс і Невіс, Монтсеррат, Мартініка) наближається ураган «Марія», якому надана четверта категорія рівня небезпеки.

Найбільшої потужності ураган набуде, орієнтовно, 19-20 вересня.

МЗС рекомендує громадянам України, які перебувають у цьому регіоні, виявляти підвищену обачність, без зайвої потреби не залишати укриттів, а тим, хто планує його відвідати, утриматися найближчим часом від поїздок.

«Під час перебування в районах, захоплених ураганом, необхідно уважно стежити за повідомленнями місцевих органів про розвиток ситуації; слідувати інструкціям місцевих рятувальних служб, а також враховувати можливі зміни в русі сухопутного й повітряного транспорту», – йдеться в повідомленні.

Як відомо, ураган «Марія» в Атлантичному океані посилився до п'ятої, найвищої категорії.

Раніше повідомлялося, що на Мексику насувається ураган «Макс».

Нагадаємо, що із зони дії урагану «Ірма» евакуювали двох українців.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: