Британський парламент підтримав відмову від законів ЄС

Читать на русском
Документ передбачає встановлення на території країни примату британського законодавства над європейським в рамках Brexit.

Палата громад схвалила законопроект щодо Brexit, який передбачає перевагу британського права на території країни над європейським.

Про це пише DW.com, передає «Слово і Діло».

Документ передбачає встановлення на території країни примату британського законодавства над європейським у рамках Brexit, а також звільняє Лондон від необхідності підпорядковуватися юрисдикції Європейського суду.

Крім того, законопроект скасує дію Акту про європейські співтовариства 1972 року, який містить правову базу з близько 12 тисяч положень, розроблену перед вступом Великобританії до Євросоюзу.

У Лондоні розробили метод запобігання терактамНове обладнання здатне зупинити вантажівку масою до 17 тонн, для його розгортання необхідно менше хвилини.

Мета нового документа – гарантувати, що після виходу зі складу ЄС країна матиме повністю функціональну правову систему.

На підтримку Repeal Bill проголосували 326 парламентарів, проти – 290. Обговорення законопроекту тривало близько 13 годин і затягнулося за опівніч.

Щоб документ набув чинності, необхідно, щоб його ще схвалила Палата лордів, а також підписала королева Єлизавета II. Проти Repeal Bill виступають лейбористи, а також багато членів правлячої Консервативної партії.

Раніше уряд Британії оприлюднив свої пропозиції для переговорів з ЄС, згідно з якими країна не має перебувати під юрисдикцією Європейського суду після Brexit.

Також повідомлялося, що після виходу зі складу Європейського Союзу Велика Британія допоможе захищати країни Північної Європи та Балтії від Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: