Южаніній забракло тижня, щоб продовжити режим блокування податкових накладних

Читать на русском
Ніна Южаніна і її податковий комітет на 4 дні запізнилися з реєстрацією законопроекту про блокування податкових накладних.
Ніна Южаніна

Низка депутатів на чолі з головою парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніною Южаніною не встигла у відведений термін зареєструвати в Раді проект закону щодо зупинення реєстрації податкових накладних у Єдиному реєстрі.

Про це «Слово і Діло» довідалося, перевіряючи обіцянку Южаніної щодо того, що такий законопроект буде поданий до понеділка, 11 вересня.

Сказано це було 7 вересня. Аналітики порталу перевірили стан її виконання рівно за тиждень, 14 вересня, і проекту закону на сайті Верховної Ради все ще не було.

Між тим 11 вересня Южаніна на своїй сторінці в Facebook виправдовувалася, що процес тестового блокування накладних, спричинений неспроможністю Мінфіну їх вчасно та якісно обробити, складний і потребує консультацій з усіма зацікавленими сторонами, й висловила сподівання, що парламентарі подадуть ініціативу щодо його продовження вже наступного дня, тобто 12 вересня. Однак, як ми вже знаємо, й цього дня це не відбулося.

Проект закону таки був внесений до парламенту, але лише 15 вересня. А це виходить за всі терміни, відведені і самою Южаніною, і регламентом «Слова і Діла». До того ж, самого тексту законопроекту на сайті парламенту ще й досі немає.

Загалом Ніна Южаніна дала 19 обіцянок, з яких виконала наразі лише 4. З тим, які позиції в неї в рейтингу відповідальності Верховної Ради, можна ознайомитися за посиланням.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: