США підготували документ щодо КНДР

Читать на русском
США підготували проект резолюції Ради безпеки ООН, що передбачає запровадження ембарго на постачання нафти до Північної Кореї.

США підготували проект резолюції Ради безпеки ООН, що передбачає введення ембарго на поставки нафти до Північної Кореї та заморожування активів її уряду й лідера Кім Чен Ина.

Про це повідомляє «Радіо Свобода» з посиланням на американські ЗМІ, передає «Слово і Діло».

Трамп натякнув на військові заходи проти КНДРПрезидент США Дональд Трамп заявив, що військові заходи щодо КНДР не є першочерговим вибором США, але не виключив їх.

Крім того, проект резолюції передбачає заборону на пересування Кім Чен Ина за кордон, блокування експорту текстильних виробів із Північної Кореї та виплат коштів десяткам тисяч північнокорейців, які працюють за межами країни, заробляючи валюту для уряду.

Також запропоновано заморозити активи національної авіакомпанії Північної Кореї Air Koryo, яка наразі здійснює рейси до Пекіна та ще кількох міст Китаю, а також до російського Владивостока.

Причиною є нові випробування Пхеньяном ядерних боєзарядів і балістичних ракет, що заборонено резолюціями Ради безпеки ООН.

Раніше Меркель налякала КНДР новими санкціями.

Нагадаємо, у КНДР заявили про підготовку нових «подарунків» для США.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: