Токсичні яйця виявили в 45 країнах світу

Читать на русском
У Єврокомісії повідомили, що сліди фіпронілу в курячих яйцях виявлені в 45 країнах по всьому світу, зокрема - в більшості країн ЄС.

У Єврокомісії повідомили, що сліди фіпронілу в курячих яйцях виявлені в 45 країнах по всьому світу, зокрема - в більшості країн ЄС.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на DW.

Заражені пестицидом яйця були знайдені в Канаді і ще 18 державах в Азії, Африці і на Близькому Сході. Серед країн Європи не постраждали тільки Хорватія та Литва.

Відзначається, що 5 вересня в Талліні міністри сільського господарства країн-членів ЄС обговорили наслідки скандалу і заходи щодо запобігання поширення забрудненої продукції. Після того, як в курячих яйцях було виявлено фіпроніл, сотні ферм в ЄС були закриті, проведений масовий забій птиці, тонни яєць, що їх містять, вилучені з продажу і знищені.

На дцей момент на європейських фермах посилені перевірки якості продукції. В кінці серпня Єврокомісія закликала всі країни ЄС виробити єдину позицію щодо вилучення з ринку продуктів, що містять яйця зі слідами фіпронілу.

Нагадаємо, інсектицид фіпроніл додають в препарати для позбавлення від бліх, вошей і кліщів. Для лікування тварин, яких вживають в їжу люди, його використовувати заборонено.

Як повідомлялося, на початку серпня в декількох країнах Євросоюзу з магазинів відкликали мільйони курячих яєць через перевищення рівня фіпронілу. Речовину знайшли в яйцях в Німеччині, Нідерландах і Бельгії, а пізніше також виявили у Франциии Великобританії та інших країнах.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: