Moody's переглянуло рейтинги кількох українських банків

Читать на русском
Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України.

Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України.

Про це йдеться в повідомленні агентства, пише Рейтингове агентство Moody's Investors Service підвищило рейтинги шести українських банків слідом за недавнім підвищенням суверенного рейтингу України, пише «Слово і Діло».

Повідомляється, що агентство підвищило кредитний рейтинг України на один щабель з Caa3 до Caa2. Також Moody's змінило прогноз зі «стабільного» на «позитивний».

«Оновлення суверенного рейтингу України до Caa2 засноване на наступних ключових факторах: кумулятивний вплив структурних реформ, які, якщо вони будуть стійкими, як очікується, поліпшать динаміку державного боргу; значне зміцнення позицій України на міжнародній арені», - йдеться в повідомленні.

Відзначено, що позитивний прогноз відображає імпульс реформ - якщо він збережеться, це може призвести до подальшого поліпшення надійності внутрішнього і зовнішнього боргу України.

Згідно з інформацією на сайті Moody's, до рівня «Caa2» з позитивним прогнозом підвищений рейтинг націоналізованого «ПриватБанку», державних «Ощадбанку» і «Укрексімбанку». Рейтинг «Райффайзен Банку Аваль» підвищено до рівня «Caa1» з позитивним прогнозом, банку «Південний» - до «Caa3» з позитивним прогнозом, «Промінвестбанку» - до «Caa2» зі стабільним прогнозом.

Нагадаємо, агентство Moody's підвищило кредитний рейтинг України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: