У Болгарії відреагували на інцидент із прапором «ДНР»

Читать на русском
Міністр закордонних справ Болгарії Єкатерина Захарієва відреагувала на інцидент із прапором так званої ДНР, розгорнутим під час урочистостей на честь річниці битви під горою Шипка.

Міністр закордонних справ Болгарії Єкатерина Захарієва відреагувала на інцидент із прапором так званої «ДНР», розгорнутим під час урочистостей на честь річниці битви під горою Шипка.

Про це вона розповіла в ефірі каналу Nova TV, який оприлюднив сайт уряду Болгарії, повідомляє «Слово і Діло».

«Це дійсно неприємна історія. У нас вільна держава, кожен має право на висловлення власної думки. Але ця республіка, як написано на прапорі, ніким не визнана», – зазначила Захарієва.

При цьому вона вважає, що особливо неприємним в інциденті є те, що прапор «ДНР» розгорнули під час річниці битви за свободу й демократію, хоча він є символом порушення закону та загрози стабільності й миру.

«Дуже неприємна історія, але стала б скандалом, якби прапор розгорнув якийсь держорган або держслужбовець», – сказала Захарієва й додала, що прапор розгорнули «громадяни, які мають право на висловлення думки».

Нагадаємо, 26 серпня на урочистостях на честь 140-ї річниці битви під Шипкою між російсько-болгарськими та турецькими військами кілька людей розгорнули прапор невизнаної республіки. Посольство України в Болгарії обурилося подією та висунуло до влади Болгарії вимогу розслідувати інцидент.

Раніше українські морські піхотинці взяли участь у багатонаціональних навчаннях у Болгарії Platinum Lion.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: