Що українці вважають головною проблемою країни? Війна не на першому місці – опитування

Читать на русском

Опубліковане соціологічне дослідження міжнародного інституту, в якому українці назвали головні проблеми, що гальмують розвиток України.
Фото з відкритих джерел

Головною проблемою, яка гальмує розвиток країни, більшість українців вважає корупцію в державних органах.

Таку думку наші співгромадяни висловили в ході дослідження Center for Insights in Survey Research, передає «Слово і Діло».

Так, 51% опитаних назвали головною проблемою саме корумпованість влади. На другому місці опинився фактор війни на сході України – 50%.

Електоральне дежавю: чим небезпечний популізм та як йому протистояти?Аналіз рейтингів відповідальності чи інші логічні аргументи ніяковіють перед харизмою та переконливістю популістів. Наголос на емоціях та критика влади – їх основні помічники у зростанні рейтингів. Чи вдасться змінити цю тенденцію?

Низький рівень промислового виробництва вважають коренем усіх бід 29% респондентів, стільки ж назвали головною проблемою безробіття.

24% опитаних вважають, що причина гальмування в розвитку полягає у відсутності контролю за зростанням цін, 20% – у недостатньому соціальному протекціонізмі бідних, а 19% назвали причиною некомпетентність уряду.

Нагадаємо, соціологи визначили, що патріотами себе вважають 83% українців.

Раніше «Слово і Діло» до Дня Незалежності склало портрет пересічного українця.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: