Один із незаконно засуджених у РФ українців переведений із в'язниці до лікарні

Читать на русском
Незаконно засуджений у Росії українець Станістав Клих, який відбуває покарання в Челябінській області, переведений до лікарні, але невідомо до якої, каже його адвокат.
Станіслав Клих

Незаконно засуджений у РФ українець Станіслав Клих, який відбуває строк у одній із колоній Челябінської області, зник з установи, попередньо – тому що був переведений до медустанови.

Про це виданню «Медіазона» повідомив адвокат ув'язненого Ілля Новіков, передає «Слово і Діло».

При цьому, як каже Новіков, точно невідомо, де саме зараз перебуває українець. За його словами, Клиха в колонії мали відвідати місцеві адвокати, але вони його там не застали.

Український політв'язень в окупованому Криму оголосив сухе голодуванняУ своїй заяві Андрій Лугін повідомив, що РФ більше трьох років незаконно утримує його під своєю юрисдикцією в окупованому Криму та проти його бажання визнає його громадянином РФ.

«Куди його повезли, нам точно не говорять. Ми можемо здогадуватися, що це лікарня в Челябінську, приблизно розуміємо яка, але свіжих відомостей, що він там, у нас немає», – зазначає правозахисник і додає: «Ми маємо всі підстави за нього хвилюватися».

Нагадаємо, Клиха звинуватили в участі у бойових діях на боці чеченських повстанців у 1990-х роках та засудили до 20 років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що його можуть звільнити на підставі виявленої в нього хвороби. Якщо психіатрична експертиза підтвердить наявність у нього розладу, в теорії, він зможе повернутися в Україну. Раніше ЗМІ повідомляли про те, що психічне здоров'я українця похитнулося після перебування в російському СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: