Україна істотно скоротила видобуток вугілля

Читать на русском
Станом на липень 2017 року видобуток вугілля в Україні скоротився на 12,2% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року і склав 14,4 млн тонн.

Станом на липень 2017 року видобуток вугілля в Україні скоротився на 12,2% у порівнянні з аналогічним періодом 2016 року і склав 14,4 млн тонн.

Про це у вівторок, 22 серпня, повідомляє Державна служба статистики у звіті щодо промислового виробництва в Україні, пише «Слово і Діло».

У порівнянні з червнем поточного року, падіння видобутку склало 1,9%.

Відзначимо, що видобуток вугілля в Україні істотно скоротився з початку бойових дій на Донбасі навесні 2014 року, оскільки саме там знаходилася велика частина вугільних шахт країни.

Тука: Україна зможе довести в суді, що РФ продає Європі вугілля з окупованого ДонбасуТука вважає, що Україна може довести, що РФ продає вугілля з окупованих територій Донбасу через фірми-прокладки.

При цьому на непідконтрольній частині Донбасу залишилися основні поклади антрациту, який використовується на левовій частці ТЕС країни. Зокрема, з 24 мільйонів тонн вугілля, які споживає в рік українська енергетика, понад 9 мільйонів - вугілля антрацитної групи.

Нагадаємо, в понеділок, 21 серпня, представники американської компанії XCoal почали відвантаження в Україну першої партії вугілля об'ємом в 62 тис тонн.

Також стало відомо, чому Україна стала менше споживати вугілля.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: