У столиці відкрилася виставка військової техніки, яку потім відправлять на передову

Читать на русском
На виставці розміщені і зразки техніки, яка вже виконує завдання у зоні бойових дій, і такі, які лише пройшли випробування на полігонах.

У центрі Києва, на Хрещатику, розташувалася виставка сучасного українського озброєння та військової техніки «Міць нескорених», яка триватиме з 22 до 27 серпня.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Радіо Свобода».

В її експозиції близько 70 одиниць бойової техніки та озброєнь – самохідні артилерійські установки, танки, бойові машини піхоти, бронетранспортери, вантажні та санітарні автомобілі.

Як повідомив начальник озброєння Збройних сил України Микола Шевцов, ця техніка після свят має бути передана українським військовим на Донбасі. На виставці розміщені і зразки техніки, яка вже виконує завдання у зоні бойових дій, і такі, які лише пройшли випробування на полігонах, – наприклад, бойова машина «Тритон».

Полторак розповів про техніку та кількість учасників параду до Дня НезалежностіУ військовому параді до Дня Незалежності на Майдані Незалежності в Києві візьмуть участь понад 4,5 тисячі українських військовослужбовців.

«Зазначені зразки були спеціально привезені до Києва. Це техніка, яка знаходиться в резерві. Всі зразки основні, які прийняті на озброєння, вже виконують завдання в зоні АТО», – пояснив Шевцов.

Напередодні ці зразки озброєння та військової техніки продемонстрували журналістам у парку Окремого полку президента України.

Раніше президент Петро Порошенко виклав на своїй сторінці в Facebook відео з модернізованим на київському заводі танком Т-72А.

Також нещодавно у Запоріжжі презентували перший український гелікоптер «Надія».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: