Жителі кількох континентів зможуть побачити велике американське затемнення 21 серпня

Читать на русском

Це затемнення є унікальним, оскільки його зможуть спостерігати в основному жителі США, тому воно отримало назву Велике американське затемнення.

Сонячне затемнення відбудеться 21 серпня 2017 року і триватиме 1,5 години. За таким неймовірним явищем зможуть спостерігати жителі США, а також частково в Західній Європі і Південній Америці.

Про це повідомили на сайті Національної сонячної обсерваторії в США, передає «Слово і Діло».

Метеорологи передбачили екстремальні погодні катаклізми цьогорічНепрості і надзвичайно небезпечні погодні явища триватимуть і в 2017 році згідно прогнозів Всесвітньої метеорологічної організації, яка раніше визнала минулий 2016 рік найтеплішим за всю історію наукових спостережень за кліматом.

21 серпня 2017 року понеділок о 21:26 за київським часом відбудеться повне сонячне затемнення. Вчені відзначають, що Місяць закриє Сонце на 1,5 години, а сонячна корона буде в кілька разів більше, ніж під час попередніх затемнень. Місто Карбондейл (США) стане унікальним місцем, де спостерігатимуться 2 повних сонячних затемнення протягом 7 років - в 2017 і 2024 роках.

В Україні, і в Східній Європі на жаль, його не зможуть побачити, оскільки в цей час сонце вже почне заходити.

У момент і в точці найбільшого затемнення напрямок на сонці (азимут) складе 198°, а висота сонця над горизонтом складе 64°. Динамічний світовий час в момент найбільшого затемнення: 18:26:40, а поправка динамічного часу: 70 секунд.

До слова, повне сонячне затемнення відбувається тоді, коли спостерігач перебуває в тіні Місяця. В цьому випадку можна спостерігати сонячну корону, а місяць затьмарює повністю диск Сонця, але не затьмарює корону.

Відзначимо, що 7 серпня українці спостерігали часткове місячне затемнення.

Нагадаємо, що в Києві мають намір побудувати Музей науки.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: