На Миколаївщині затримали винуватців масштабної пожежі

Читать на русском
Миколаївські поліцейські затримали двох молодиків, через дії яких згоріло 80 гектарів лісу.

Двом молодикам, через дії яких згоріло 80 гектарів лісу на Миколаївщині, загрожує до 10 років позбавлення волі.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУ Національної поліції України в Миколаївській області, передає «Слово і Діло».

«У ході проведених слідчо-оперативних заходів поліцейські Новоодеського відділу встановили 17-річного, раніше судимого, та 21-річного мешканців с.Новопетрівське, через дії яких 19 серпня сталася масштабна пожежа лісу у Новоодеському районі Миколаївщини. Розпочато кримінальне провадження у порядку ч.2 ст.245 КК України (Знищення або пошкодження об'єктів рослинного світу, що спричинило тяжкі наслідки), що карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років», - йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, згоріло близько 80 га лісових насаджень, пожежу гасили майже добу, довелося залучати навіть військових. Ймовірною причиною займання лісу слідчими названо підпал.

На Лівому березі Києва палає трав'яний настилУ Києві ліквідують загоряння трав'яного настилу на відкритій території по Броварському проспекту у Деснянському районі столиці.

Зі слів затриманих, старший із молодиків вирішив відсвяткувати свій день народження у спеціально відведеному місці у лісі, який межує із населеним пунктом. Прибравши перед святкуванням територію місця для відпочинку, сміття друзі вирішили підпалити неподалік. Не дочекавшись поки воно повністю згорить, а вогонь згасне, поїхали з лісу. Але через деякий час повернулись у пошуках мобільного телефону, який загубив 21-річний чоловік. Побачивши, що розпочалась пожежа, хутко зникли.

Молодики не заперечують своєї вини та дають свідчення слідчим, однак переконують у тому, що підпалювати лісове урочище наміру не мали.

На місці події поліцейські вилучили мобільний телефон одного з фігурантів.

Вирішується питання щодо оголошення про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Нагадаємо, 20 серпня у Житомирській області в Поліському природному заповіднику загорівся ліс на площі 60 га. Рятувальники продовжують боротися з масштабною пожежею.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: