У ДСНС оголосили про надзвичайну пожежну небезпеку по всій Україні

Читать на русском
У найближчі два дні в Україні буде стабільно тепла та вітряна погода, що підвищує ризик виникнення пожеж, кажуть у ДСНС.
Ілюстраційне фотоФото з відкритих джерел

У Держслужбі з питань надзвичайних ситуацій попередили українців про підвищену пожежну небезпеку щонайменше в найближчі два дні – до вівторка, 22 серпня.

Надзвичайний, 5 клас небезпеки оголошено у всіх областях України, крім Закарпатської та Одеської, пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу відомства.

За даними Держслужби, передумови для цього створює погода. Тільки за останню добу в країні зафіксували 555 випадків загоряння.

Найчастіше причина масштабних пожеж криється у звичайному недбальстві людей. У ДСНС просять українців більш відповідально ставитися до своєї поведінки: не розводити багаття, не кидати на суху траву або узбіччя дороги недопалки, сірники й не залишати на землі скляні пляшки, адже навіть вони можуть стати причиною загоряння.

Пожежі в Чорногорії: вогонь охопив національний парк ЛовченУ Чорногорії другий день поспіль вирують лісові пожежі в національному парку Ловчен. Про це повідомив глава пожежної та рятувальної служби Олександр Зубер.

«Громадяни досить часто нехтують правилами пожежної безпеки, особливо під час оголошення пожежонебезпечного періоду, викидаючи недопалки на узбіччя доріг, залишаючи сміття в лісах або спалюючи його на присадибних ділянках. Такі вчинки вкрай небезпечні, оскільки під дією відкритого сонячного проміння навіть залишена скляна пляшка може спричинити займання сухої трави або лісової підстилки, не кажучи вже про викинутий сірник або недопалок. І цього буде достатньо для того, щоб спровокувати масштабну лісову пожежу», – констатують у ДСНС.

Нагадаємо, в суботу пожежникам вдалося ліквідувати масштабну пожежу в лісі в Дніпропетровській області. Тим часом жителі й гості Криму постраждали від іншої стихії: 19 серпня через сильні та тривалі зливи півострів підтопило, а автомобілі, що опинилися на трасі Грушівка-Судак, просто змило з дороги водою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: