Карта АТО: ситуація на сході України станом на 20 серпня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 серпня 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Напрямки

Луганський напрямок. Доба почалася з дуже потужного нічного обстрілу Кримського. Він тривав майже годину, при цьому було випущено понад 60 мін, а також активно вівся ворожий вогонь із легкого озброєння. Згодом, на світанку та ввечері, противник тричі порушив режим тиші в Попаснянському районі. Більше бойові дії на Луганському напрямку вчора не велися.

Донецький напрямок. Вчора противник зосередився на трьох «гарячих точках» – Зайцевому, Авдіївці та позиції «Шахта Бутівка». Традиційно окупанти активізувались у другій половині дня, коли в хід пішло важке озброєння – міномети й танк. При цьому було випущено майже 60 мін та снарядів. Українські війська активно вели вогонь у відповідь – не менше 7 разів та різних ділянках фронту. Ще один ворожий обстріл стався у Новоселівці Другій. На Світлодарській дузі та в Донецькому аеропорту вчора було тихо. Всього за минулу добу на донецькому напрямку сталося 14 ворожих обстрілів, зокрема, п’ять – із важкого озброєння.

Маріупольський напрямок. Противник вів вогонь по всій лінії фронту. У Мар’їнці та Чермалику сталися мінометні обстріли. Також неподалік Богданівки окупанти здійснили демонстраційний артобстріл, що не ніс загрози особовому складу. Крім того, перестрілки малої та середньої інтенсивності традиційно відбулися на півдні – у Павлополі, Водяному, Широкиному тощо.

Втрати

За минулу добу внаслідок бойових дій загиблих у лавах українських військ немає, три військовослужбовці дістали поранення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: