Канада відкликає військових з Польщі

Читать на русском
Військова присутність Канади в Польщі тривало з травня 2014 року, тепер техніки і спорядження буде переправлено в Латвію.

Канада згортає свою військову присутність в Польщі, яка тривало з часу анексії Росією Криму.

Як повідомляє Укрінформ, мова йде про 200 військовослужбовців, які з травня 2014 року перебували у Польщі і регулярно брали участь у різних навчаннях по всій Європі.

Трамп допускає проведення військової операції в ВенесуеліСитуація в Венесуелі та вимоги опозиції проведення референдуму викликають стурбованість в США. Білий дім повідомив, що не виключає військового сценарію.

Частина військової техніки і спорядження з Польщі буде переправлено в Латвію, де дислокується очолюваний Канадою багатонаціональний батальйон.

«Канада є надійним прихильником НАТО і рішуче налаштована зробити свій внесок як член Альянсу. Протягом останніх трьох років Сухопутна тактична група в Польщі демонструвала прихильність Канади безпеки і стабільності в Центральній і Східній Європі, і ця відданість триває в інших операціях», - сказав генерал-лейтенант, керівник Об'єднаного оперативного центру ЗС Канади Стівен Боус.

Відзначимо, під час саміту НАТО у 2016 році Канада погодилась направити свої війська разом з технікою до Латвії і очолити багатонаціональний батальйон, який знаходитиметься у Прибалтиці з метою стримування можливої ​​російської агресії.

Раніше повідомлялося, що українські військові візьмуть участь в навчаннях Rapid trident-2017.

Нагадаємо, в США створять військову базу на півночі Іраку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: