Блокпакети «Київенерго» та «Західенерго» пішли з молотка

Читать на русском
25% акцій Київенерго були реалізовані за стартовою ціною - 759,63 млн гривень, оскільки на них був лише один претендент.

Фонд державного майна України продав по 25% акцій ПАТ «Київенерго» та ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Торги відбулися на Фондовій біржі ПФТС, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Економічну правду».

25% акцій «Київенерго» реалізовали за стартовою ціною - 759,63 млн гривень, оскільки на них був лише один претендент. Так, було реалізовано 27,91 млн акцій за ціною 28,04 грн за шт.

Михайло ГоловкоГолова Тернопільської обласної ради
Головко пообіцяв, що «свободівці» вимагатимуть повернення обленерго у державну власністьСказано 13 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

До проведення аукціону акції «Київенерго» були розділені на чотири пакети: 29% у DTEK ENERGY B.V. (Нідерланди), 25% у DTEK Holdings Limited (Кіпр), 18,3% у ТОВ ДТЕК ЕНЕРГО (Україна), і 25% у Фонду державного майна. Таким чином структури олігарха Ріната Ахметова контролювали 72,3% акцій компанії.

Водночас 25% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго» під час аукціону було реалізовано 3,197 млн акцій за ціною 130,46 грн за штуку – вище за стартову ціну на 20%. На купівлю 25% акцій компанії було 2 претенденти. Фонд державного майна продав акції за 417,163 млн гривень.

До складу «ДТЕК Західенерго» входять Бурштинська ТЕС, Ладижинська ТЕС і Добротвірська ТЕС, а також сервісні підприємства Галременерго, Львівенергоспецремонт, Львівенергоавтотранс, Западенергопоставка. ДТЕК Ахметова спільно з афілійованими компаніями володіє 70,91% акцій ПАТ «ДТЕК Західенерго».

Покупець наразі невідомий.

Нагадаємо, 16 серпня Фонд на аукціоні реалізував 25% акцій ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго». Покупець – компанія Ornex, що входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: